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Gentlemen,

Sub:- Certain Clarifications sought on Construction Services provided in the
Real Estate Sector - reg:

Please refer to your letter dated 29.08.2017 wherein certain clarifications were sought
on the Construction Services provided in the Real Estate Sector under the GST
taxation regime. The issues raised therein were discussed by the Zonal GST feedback
Team and based on the same, the following clarifications are issued.

2. Construction Services fall under the SAC Heading 9954 and as per Sl. No. 3 of the
Notification No. 8/2017-Integrated Tax(rate) dtd 28.06.2017, are liable to 18% GST
(9% CGST and 9% SGST). SlL No.(i) of the said SAC covers “Construction of a complex,
building, civil structure or a part thereof, including a complex or building intended for
sale to a buyer, wholly or partly, except where the entire consideration has been
received after issuance of completion certificate, where required, by the competent
authority or after its first occupation, whichever is earlier”. The value of supply of
services falling under the said Sl. No. are eligible for one third deemed deduction, on
account of Transfer of Land or Undivided Share of land, if the transaction value
includes the value of the land transferred as per and as delineated in para 2 of the
said Notification. This one third deemed deduction on account of transfer of Land or
Undivided Share of land is irrespective of the actual value of the land transferred.
However, the said deemed deduction is not available when there is no transfer of land
or undivided share of land.

3. Real Estate projects based on Joint Venture Agreements entered into by a Developer
and a Land Owner, if otherwise legal and proper as per the governing laws, are also
eligible for the deemed deduf:tmn as spe_CLﬁed in para.2 supra. However the said
deemed deduction is not available for units transferred to the Land Owner by the

Developer.

4 This letter is issued with the approval of the Joint Commissioner (Expert Team).

Yours faithfully,

. ’/% VIVEKANAND)

Copy submitted for kind information: e Ll

Chief Commissioner
’(I.;::xtral Tax, Central Excise & Customs,

Thiruvananthapuram Zone.
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